NK veteranen dag langer; dubbele ronde minder

Het NK veteranen wordt komend jaar wegens succes in Delft geprolongeerd. Nieuw is dat het toernooi een dag langer zal duren maar
daardoor ook slechts (op dinsdag en donderdag) twee in plaats van drie dubbele ronden krijgt. Begonnen wordt op maandag 28 april en zaterdag 3 mei is de prijsuitreiking.

Achterliggende gedachte van de gewijzigde opzet is dat de gemiddelde leeftijd steeds hoger wordt en dat drie dubbele rondes wel erg veel van zowel de deelnemers als de organisatie vergen. Zo moesten we het afgelopen toernooi drie uitvallers noteren.

Belangrijk is ook dat na goed overleg het toernooi in Putten niet meer met het NK zal samenvallen maar een week eerder zal worden verspeeld.

In tegenstelling tot vorig jaar is de leeftijd op 31/12/2024 bepalend voor deelname en in welke categorie.

Plaats van handeling wordt weer de ruime en riante accommodatie in het Grotius College, Juniusstraat 8 2625 XZ Delft waar ook een invalidentoilet aanwezig is.

Het speeltempo bedraagt 80+1. Gespeeld wordt volgens het Zwitsers systeem met dus acht rondes in zes dagen. Behalve de titel van
algeheel kampioen staan ook kampioenschappen in de categorieën 50+, 60+, 70+, 80+ en vrouwen op het spel, op voorwaarde van voldoende bezetting (minimaal vijf spelers per categorie). Ook zijn er aparte ratingklassementen, de twee Calimero/Jan Terpstra-klassementen en prijzen voor de mooiste combinatie. Het totale prijzengeld bedraagt 1200 euro.

Geldprijs
De categoriewinnaars ontvangen een geldprijs en een aandenken. De totaalwinnaar krijgt de Aad IvensTrofee. Dit als eerbetoon aan de bekende Haagse dammer/bestuurder (1914-1994) die zowel nationaal als internationaal de damsport op de kaart heeft gezet.

Het inschrijfgeld is t/m 31 december 45 euro te voldoen op rekeningnummer NL60INGB0005826700 t.n.v. Stichting The Hague Open
onder vermelding van NK veteranen 2025. Vanaf 1 januari 2025 bedraagt het inschrijfgeld 50 euro. De inschrijving is pas definitief als het
inschrijfgeld is ontvangen.
Aanmelden kan via een mail naar tho@damweb.nl onder vermelding van naam, woonplaats en geboortedatum. Of via
https://nkveteranen.kndb.nl/?page_id=95

Deelnemers dienen zelf voor onderdak te zorgen.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je misschien ook leuk...